skip to Main Content

Week van de jonge mantelzorger

Van 1 tot en met 7 juni is de week van de jonge mantelzorger. Deze vaak ‘onzichtbare’ groep mantelzorgers, draagt vaak vele verantwoordelijkheden die een impact op hun leven heeft.
Landelijke activiteiten op 2, 6 en 7 juni zijn:

Donderdag 2 juni:

  • opname De Publieke Tribune, waarin presentator Coen Verbraak een gesprek leidt tussen vijf kopp/kov jonge mantelzorgers ui, staatssecretaris Maarten van Ooijen en psycholoog Manon Hillegers (ErasmusMC) over hun jmz-situatie, waar zij tegen aanlopen, hun kracht, schaamte/taboes én wat er nodig is zodat zij als jonge mantelzorger ook een eigen leven kunnen opbouwen. Vertegenwoordigers van de Alliantie zijn aanwezig en een van onze JMZ-ambassadeurs neemt deel aan het tafelgesprek. De uitzending is op 12 juni om 22.30 uur op NPO2, een aankondiging volgt nog.
  • Opening fototentoonstelling ‘Zie je mij?’ over jonge mantelzorgers 13.00-13.45 uur op het Albeda-college (Rosestraat) in Rotterdam. Alliantie-partner, BRUS-bestuurslid en bedenker Zie je mij?, Vera Duivenvoorden vertelt samen met geportretteerde jonge mantelzorgers Julian en Hanane over hun ervaringen en het belang van de expositie. Aansluitend vindt een panelgesprek plaats tussen jonge mantelzorgers en onderwijsprofessionals Albeda.

Maandag 6 juni: Eerste vertoning documentaire Jong Geleerd in DeBalie waar jmz-ambassadeurs uit ons netwerk aan hebben deelgenomen. Daarna zal de docu ook online gedeeld worden, daarover volgt later meer informatie.
Dinsdag 7 juni: De afgelopen maanden dook de onderzoeksredactie Live Journalism samen met AT5 in de wereld van Amsterdamse mantelzorgers. Waar lopen zij tegenaan? Theatermaker Max Wind maakte op basis van die verhalen en ervaringen de voorstelling Merci dat jij er bent.

De Week-kanalen zijn:

 

Back To Top